این بیماری شامل نشخوارکنندگان و تک معده ای ها بوده و ناشی از خوردن بیش از حد نشاسته و هیدرات کربن (کنستانتره.نان خشک.سبوس.سیب زمینی...) میباشد.
طی روند این بیماری PH خون و دستگاه گوارش اسیدی میشود که باید هر دو موارد ذکر شده تنظیم گردد.
علایم:ضعف, بی حالی , کم اشتهایی , کاهش حرکات دستگاه گوارش و در مراحل اخری کاهش دمای بدن و زمین گیری و ضعیف بودن قلب
درمان:جوش شیرین خوراکی برای PH معده , جوش شیرین تزریقی برای PH خون و درمان های حمایتی دیگر.
سرم تراپی : ایزو + NACL(با توجه به کیس مورد نظر که ممکن با اسهال همراه باشد , باعث آب خوردن زیاد دام و از بین رفتن بی آبی شده) باید دقت کرد که به هیچ وجه نباید در اسیدوز سرم دکستروز تجویز کرد.
بهتره از انتی هیستامین نیز استفاده کرد چون در اسیدوز و نفخ هیستامین خون زیاد تر از حالت معمول میشود
نکته بعدی قابل توجه در این بیماری باید حواسمان به این موضوع باشد که در چرخه تخمیر ما تولید اسید لاکتیک داریم و همین اسید لاکتیک هست که در اند استیج بیماری باعث زمین گیری دام میشود.
در این بیماری با بررسی ناحیه فلنک ما یا صدایی نمیشنویم یا گنگ هست و در این ناحیه حالتی خمیری و سفت مشاهده میشود.
شیری که به گوساله داده میشود چون با رعایت نکردن خیلی از موارد باعث میشود که شیر در جای نا درستی تخمیر شود(شکمبه) و باعث اسیدز نیز میشود.
میتوان گفت : تمامی اسهال ها اسیدوز هستند ولی همه اسیدوز ها اسهال ندارد.
این بیماری با توجه به گونه در گیر و شدت بیماری دارای 2 فاز بوده:
فاز1 :
فاز 1 یا همان تب حمل و نقل یا معمول یا shipping fever نیز مینامند.
مهم ترین علامت این بیماری pnumonia که حیوان پس از یک جابجایی طولانی یا غیر طولانی به ان مبتلا میگردد , بسته به شدت بیماری درمان حمایتی و انتی بییوتیک.
کالبدگشایی: ریه ها 2 حالت دارند:
1- ریه رنگ کبدی گرفته,hepatizashen
2-لوب مرمری یا لوب های جدا از هم squestration
فاز2:
در این بیماری قطعا peri cardit داریم و در ادامه congestive heart failure یا نارسایی احتقانی قلب ,قلب ضعیف عمل کرده و خون درون جگولار باقی مانده و باعث ادم و ورم رگ شده .
در بعضی از موارد ممکن است bottle jow یا جمع شدن آب در زیر فک یا در زیر جناغ صورت گیردو ما شاهد ادم این 2 ناحیه هستیم.
1-نفوذ جسم خارجی به پرده ابشامه قلب که منجر به عفونت یا التهاب پرده آبشامه شده
تشخیص بیماری:از راه های مختلف شنیدنی صدای قلب (frictrion , splashing , muffle ) و روش های تشخیص Grount test , panching test به لحاظ بالینی و نوتروفیلی, و انحراف به چپ به لحاظ پاراکلینیکی می باشد , یکی از علایم تیپیک این بیماری ورم رگ جگولار بوده که به طور واضح مشخص است.
Tromatic reticulom pericarditis
2-نفوذ جسم خارجی به احشای بدن
نفوذ جسم خارجی نوک تیز به داخل محوطه بطنی-احشایی و به خصوص پرده protoniom یا چادرینه می باشد , که در بعضی مواقع این نفوذ منجر به اسیب عصب واگ شده که به بیماری vagusindigestion دچار میشود , در این بیماری عصب واگ که از اعصاب مهم نخاعی در امر گوارش بوده , اسیب جدی دیده و فعالیت گوارشی حیوان مختل می شود
علایم بالینی : اتونی شکمبه , یبوست , عدم کلیه حرکات گوارشی , تب و عدم پاسخ به درمان های معمولی می باشد
علت ایجاد: وقتی که گاز ها در داخل شیردان جمع میشود این جابجایی به سمت راست یا چب رخ میدهد, که بیشتر در گاو شیری بالغ بس از زایش و گاهی نیز در گاو نر نیز دیده میشود.
حال این عارضه به علت آتونی شیردان در اثر مقدار بالا و ادامه تخمیر میکروبی مواد VFA منجر به تجمع گاز در شیردان بوده.
در این بیماری در جابجایی یا چرخش باعث آسیب عصب واگ شده,به این دلیل ممکن حرکات گوارشی از کار می افتد
تشخیص این بیماری : گوش دادن به فلنک سمت راست و چب و شنیدن صدای زنگ در این ۲ ناحیه می باشد.
درمان :با سرم ترابی و خوردن اب فراوان و بارافین زیر نظر دامبزشک مربوطه صورت میگیرد.
سگ ها قدرت یادگیری بالایی دارند . سگ های چوپان می توانند دستورات مختلفی را فرا بگیرند و به سرعت اجرا کنند. در کشورهای مثل استرالیا هر سال مسابقه های مختلفی برای سگ های چوپان برگزار می شودو سگ ها توانایی خود را در جمع کردن گوسفندان و اجرای دستورات به نمایش می گزارند.
در مورد سگ این آزمایش های برای مشخص کردن هوش انجام شده است :
– سگ را با نام دیگری صدا می کنند تا ببیند خود را می شناسد یا خیر .
– قیافه عصبانی و مهربان به خود می گیرند و قدرت تشخیص را بررسی می کنند.
– پارچه بزرگی روی حیوان می اندازند و زمان خلاص شدن از زیر پارچه را اندازه می گیرند.
– مقداری غذا به حیوان داده و بعد آن را زیر جعبه ای پنهان می کنند و زمان یافتن غذا را مشخص می کنند.
– محل غذا را به سگ نشان می دهند و بعد او را از اتاق بیرون می برند و در فاصله های زمانی مختلف او را به اتاق می آورند تا جای غذا را پیدا کند.
– موانع مختلف در سر راه سگ قرار داده می شود تا میزان قدرت سگ را در انحراف مسیر و گذر از موانع بررسی قرار گیرد.
شترمرغ (نام علمی: Struthio camelus) نوعی پرنده بیپرواز بومی آفریقا از راستهٔ سینهپهنان Struthioniformes است. شترمرغ بزرگترین پرندهٔ زنده دنیاست و تخم آن نیز از هر پرنده زنده دیگری بزرگتر است (البته فیلمرغهای ماداگاسکاری و موآهای نیوزیلندی که به تازگی منقرض شدهاند بزرگتر بودند و تخمهای بزرگتری هم داشتند)
شترمرغ ظاهر منحصربهفردی دارد که آن را از پرندگان دیگر متمایز میکند. آنها با گردن و پاهای بلند خود قادرند با سرعت حدود ۷۰ کیلومتر بدوند که بالاترین سرعت زمینی در میان تمام پرندههاست. غذای اصلی شترمرغ گیاهان است اما از بیمهرگان هم تغذیه میکنند. آنها به صورت گروهی و در گروههای پنج تا پنجاه نفری گذران زندگی میکنند و در هنگام خطر یا برای پنهان شدن روی زمین دراز کشیده یا فرار میکنند اما اگر در گوشهای گیر افتاده و را فراری نداشته باشند با پاهای قدرتمند خود به دشمن حمله میکنند.
بررسی خاصیت هیدرولیز کنندگی اسید های غلیظ بر روی نشاسته که تولید قند های ساده می کند
وسایل مورد نیاز: 5 عدد لوله ي آزمايش ، بن ماري ، آهار نشاسته ، قطره چكان ، معرف لوگل ، اسيد كلريدريك .اسید سولفوریک 20%محلول سود 10%.بشر.شعله
روش اول :5 عدد لوله ي آزمايش انتخاب مي كنيم و در داخل هر كدام 10 سي سي آهار نشاسته مي ريزيم. اولين لوله را به عنوان شاهد در نظر مي گيريم . در 4 لوله ي ديگر هر كدام حدود 2 سي سي اسيد كلريدريك اضافه مي كنيم . لوله ها را به جز لوله ي شاهد در بيماري گذاشته و به ترتيب آنها را پس از 15- 30 -45 و 60 دقيقه از بن ماري خارج مي كنيم . سپس داخل هر لوله يك قطره معرف لوگل اضافه مي كنيم .
روش دوم : 10 سی سی محلول نشاسته را در یک بشر ریخته و بر روی آن 3 سی سی اسید سولفوریک اضافه می کنیم سپس به مدت 10 دقیقه می جوشانیم سپس محلول را سرد کرده و به وسیله ی محلول سود انرا خنثی می کنیم سپس آزمایش ید و بندیکت را انجام می دهیم .
نتيجه گيري : معرف لوگل در حضور نشاسته به رنگ آبي تا بنفش در مي آيد. از آنجايي كه محيط اسيدي و حرارت باعث تجزيه ي نشاسته مي شود و هرچه حرارت افزايش يابد اين تجزيه بيش تر انجام مي شود. به تريب رنگ محتويات لوله ها از لوله ي شاهد تا لوله ي آخر كم رنگ تر مي شود. حتي در لوله ي آخر محلول بي رنگ ديده مي شود كه اين نشان دهنده ي تجزيه ي كامل نشاسته است.
جهت تشخیص وجود پروتئین در نمونه (وجود پینود های پپتیدی در اسید آمینه ها )
وسایل مورد نیاز:آلبومین1%.ایزولوسین خالص.معرف بیوره.لوله آزمایش.پیپت.محلول سولفات مس.آب مقطر.محلول سود.سولفات مس.محلول پروتئین استاندارد. دستگاه بن ماری
روش اول :
در یک لوله آزمایش به مقدار2 سی سی آلبومین 1% ریخته و در لوله دیگر به مقدار 2 سی سی ایزولوسین خالص را می ریزیم سپس به هر کدام از لوله ها به مقدار 2 سی سی معرف بیوره را اضافه کرده سپس محلول مخلوط کرده که مشاهده می کنیم لوله ی آلبومین دار به رنگ بنفش تیره درامده ولی لوله دیگر به رنگ آبی کم رنگ درامده.
روش دوم :
ابتدا در سه لوله آزمایش که در یکی 3سی سی پروتئین و در دیگری3 سی سی محلول قندی و در دیگری 3 سی سی محلول یک اسیدامینه را اضافه میکنیم سپس 2 سی سی سود 10-15% اضافه کرده و سپس لوله ها را بهم زده و در نهایت به هر کدام از لوله ها 1 سی سی سولفات مس می افزاییم(این کار را آهسته و با احتیاط انجام داده تا منجر به واکنش تحریکی نشود) و طوری که با ماده ی اولیه مخلوط نشود تا بشود حضور حلقه بنفش رنگ راکه نتیجه وجود پروتئین باشد را بین دو سطح به وجود آمده اثبات کنیم بعد از این کار با تکان دادن لوله کل لوله آزمایش بنفش رنگ می شود .
تئوری آزمایش :
از این آزمایش برای تشخیص وجود پروتئین در محلولاستفاده می شود.به طور کلی از آنجایی که پروتئین ها هم گروه آمین و هم گروه کربوکسیلشان اکثرا درگیر پیوند است، نمی توان از آزمایش های آمینو اسیدی برای تشخیصشان استفاده کرد.درصورتی که رنگ مایل به بنفش ایجاد شود نشان از وجود پروتئین و مثبت بودن آزمایش است.اساس کار :
اساس روش بیوره این است که یون مس دو ظرفیتی (cu2) در محیط قلیایی با عامل آمین پیوند های پپتیدی، کمپلکس آبی رنگی ایجاد میکند که در طول موج 540nmجذب دارد. به دلیل اینکه مولکول بیوره نیز همین کمپلکس آبی را باcu2 تشکیل می دهد، این آزمایش بیوره نام دارد
نتیجه آزمایش :درست شدن حلقه ی بنفش رنگ بین دو فاز بیانگرو نشان دهنده ی وجود یون مس در بیوندهای ببتیدی است و وجود حداقل دو بیوند ببتیدی را در محلول مد نظر ازمایش را به اثبات رساند و هر چه تعداد پیوند ها پپتیدی بیشتر باشد --->شدت و غلظت رنگ بنفش بیشتر خواهد بود
شرح آزمایش:در لوله ی اول به مقدار 5 قطره روغن زیتون میریزیم (روغن زیتون خالص) و در لوله دوم 5 قطره آلبومین 1% می ریزیم سپس به هر کدام از لوله ها به مقدار 1 سی سی اتر اضافه می کنیم و بعد از این به هر دو لوله چند قطره معرف سودانIII (که قرمز رنگ است) را اضافه نموده سپس محلول ها را به هم می زنیم و می بینیم که لوله ی اول که حاوی روغن زیتوم خالص بوده تغییر رنگ داده وبه رنگ نارنجی(رنگش روشن تر می شود) درامده ولی لوله دوم تغییری در رنگش ایجاد نشده است .
نتیجه گیری: این آزمایش جهت تشخیص لیپید در نمونه است که بعد از ازمایش لوله ای که تغییر رنگ داده و به نارنجی روشن تبدیل شده( رنگش روشن تر شده باشد) حاوی لیپید است
ازمایش سودانIII--->چهار یا پنج قطره روغن زیتون+0.5-1 سی سی اتر +چند قطره معرف سودان III--->نارنجی شدن محلول بعد از اضافه کردن معرف سودانIII
وسایل مورد نیاز:کلسترول کلروفرم.اسد سولفوریک غلیظ .2 عدد لوله آزمایش.پیپت.کلروفرم 1%
شرح آزمایش:ابتدا در یکی از لوله ها به مقدار 1 سی سی کلسترول کلروفرم و در یکی دیگر 1 سی سی محلول کلروفرم 1% ریخته سپس بر روی هر کدام 1 سی سی اسید سولفوریک غلیظ ریخته(با احتیاط و به صورت مایل نسبت به لوله) که مشاهده می کنیم در لوله ای که حاوی کلسترول کلروفرم تغییر رنگ حاصل شده ویک محلول دو فازی ایجاد می شود( در پایین به رنگ قرمز ارغوانی و در بالا سبز زیتونی) و لوله دیگر که حاوی کلروفرم خالص است تغییر رنگی ایجاد نمی شود.
نتیجه گیری : اگر رنگ محلول تغییر کند نشانه وجود کلسترول است که در قسمت کلروفرمی محلول قرمز ارغوانی و در قسمت اسیدی رنگ سبز فلورسانس مشاهده می شود.
وسایل مورد نیاز:کلسترول کلروفرم.اسیداستیک.اسید سولفوریک غلیظ .لوله آزمایش .قطره چکان.پیپت
روش کار:در یکی از لوله ها به مقدار 3 سی سی کلروفرم خالص و در دیگری به مقدار 3 سی سی محلول کلسترول کلروفرم اضافه نموده سپس به لوله ها 0.5 سی سی اسید استیک اضافه کرده و بعد در هر لوله 2 قطره اسید سولفوریک غلیظ را اضافه می کنیم (با احتیاط به صورت مایل نسبت به بدنه لوله ).سپس لوله ها را به مدت زمان 30 دقیقه در تاریکی قرار می دهیم بعد از اتمام مدت زمان می بینیم که در لوله ای حاوی کلسترول کلروفرم تغییر رنگ رخ داده و به رنگ ابتدا بنفش سپس به رنگ سبز تبدیل می شود (ارغوانی )
اساس کار : واکنش کاسترول با اسید سولفوریک غلیظ در مجاورت انیدرید استیک که با متراکم شدن و از دست دادن آب ایجاد رنگ می کندو در لوله ای کلروفرم خالص است تغییر رنگی مشاهده نی شود
وسایل مورد نیاز: لوله آزمایش.ترازو.شعله.گلیسرول.پودر بی سولفات پتاسیم.قطره چکان.روغن زیتون
شرح آزمایش: مقدار 1 گرم پودر بی سولفات پتاسیم را داخل لوله آزمایش می ریزیم سپس دو قطره گلیسرول به آن اضافه می کنیم بعد از هم زدن لوله آزمایش را روی حرارت می گیریم و در لوله دیگر 1گرم پودر بی سولفات پتاسیم را داخل لوله ریخته و سپس 4 قطره روغن زیتون می ریزیم و سپس لوله را روی شعله می گیریم .زمانی که لوله ها را روی شعله گرفتیم بوی نا مطبوعی شبیه به بوی ماهی گندیده از لوله اول ساطع می شود که وجود آکرولین را ثابت می کند.
نتیجه گیری: گلیسرول الکل سه عاملی است که به هر نسبتی در آب حل می شود ،گلیسرول ماده ای شیرین و شفاف و بی بو است که دذ حضور گرما یا مواد آب گیر (بی سولفات پتاسیم)آب از دست داده و به آلدهید دود کننده با بوی بد تبدیل می شود که ایجاد آکرولین با این مشخصات بوی تیز آزار دهنده راهی برای تشخیص گلیسرول در نمونه است.
نام علمی: Nymphicus hollandicus) از خانوادهٔ طوطیهای کاکل سفید و کوچکترین عضو این خانواده از نظر جثه در استرالیا میباشد. این پرندگان به عنوان حیوانات خانگی محبوبیت زیادی در سطح جهانی دارند و تکثیر آنها نیز به نسبت آسان میباشد. این پرندگان پس از مرغ عشق محبوبترین پرندگان زینتی محسوب میشوند.
در قبل این پرنده را به عنوان عضوی از خانوادهٔ طوطی ها میدانستند اما مطالعات مولکولی اخیر این پرنده را متعلق به خانوادهٔ طوطی های کاکل سفید میداند. عروسها بومی منطقهای دورافتاده در درون استرالیا هستند که مناطق مورد علاقه انها زمینهایی پوشیده شده با علف و بوته درختان کوتاه است.
در زبان انگلیسی این پرنده را کوکاتیل Cockatiel مینامند و در اغلب زبانهای رایج دنیا به همین نام شناخته میشود. نام این پرنده در زبان فرانسوی Callopsitte و در زبان آلمانی Nymphensittich و در زبان عربی «الکوکاتیل» است. در زبان فارسی به این پرنده «طوطی کاکل دار» و «عروس هلندی» میگویند و نام «عروس هلندی» در بین پرنده فروشان و پرورش دهندگان آن به شدت رایج و متداول است. نام «عروس هلندی» در حقیقت ترجمه نام علمی و لاتینی این پرنده میباشد.
وسایل مورد نیاز:لوله آزمایش .معرف لوگول .گلوکز.نشاسته.ساکاروز.قطره چکان. شعله. بشر.پیپت
شرح آزمایش:ابتدا 3عدد لوله آزمایش برداشته در لوله اول 1میلی لیتر گلوکز و در لوله دوم 1میلی لیتر ساکارز و در لوله سوم 1میلی ایتر نشاسته ریخته.بعد از این کار به هر لوله آزمایش 2 قطره معرف لوگل اضافه کرده بعد از اضافه کردن معرف تغییر رنگ ای در لوله ها مشاهده می شود سپس لوله حاوی نشاسته را نگه داشته و دو لوله دیگر را شسته.لوله حاوی نشاسته را بعد از حرارات دادن می بینیم که رنگ داخل لوله بیرنگ شده و بعد از سرد کردن لوله آزمایش توسط آب سرد دوباره همان رنگ قبلی پدیدار می شود.
نتایج آزمایش :
گاوکز تغییر رنگ نداد
ساکارز زرد رنگ شد
نشاسته آبی شد--->بعد از حرارت دادن ---->بی رنگ شد---->بعد از سرد کردن--->دوباره آبی شد
تشخیص ستوهگزوز ها (دارای عامل کتونی) از آلدوهگزوزها(دارای عامل آلدهیدی)
وسایل مورد نیاز :لوله آزمایش . پی پت.شعله یا دستگاه بن ماری .بشر.گلوکز.فروکتوز.ساکارز.نشاسته.معرف سیلوانف.
شرح آزمایش:ابتدا دو لوله ازمایش برداشته سپس در یکی از لوله ها 1میلی لیتر قند فروکتوز و در لوله دیگر 1میلی لیتر قند گلوکز ریخته.بعد از این کار بر روی لوله های آزمایش 5 میلی لیتر معرف سیلوانف اضافه کرده و در بن ماری جوشان قرار میدهیم بعد از 1 دقیقه تغییر رنگ آنها را بررسی می کنیم که قندهای ستوهگزوزی مثل:فروکتوز به رنگ قرمز آجری رنگ درامده و گلوکز تغییر رنگ نداده
اساس کار: قندهای ستوهگزوزها یا کتوهگزوز ها در مجاورت HCLقرار داده و آب از دست داده و تبدیل به هیدروکسی فورفورال می شود که با رزورسینول کمپلکس قرمز رنگی ایجاد می کند.
وسایل مورد نیاز :5 عدد لوله ازمایش. قندهای گالاکتوز و لاکتوز و گلوکز و فروکتوز.آب مقطر(شاهد).پیپت. دستگاه بن ماری .معرف بندیکت
شرح آزمایش :ابتدا در 4 لوله به مقدار 1 میلی لیتر از قندهای نام برده شده در هر لوله میریزیم و یک لوله آزمایش حاوی آب مقطر به عنوان شاهد تهیه می کنیم سپس به هر کدام از لوله های آزمایش 5 میلی لیتر معرف بندیکت اضافه می کنیم سپس محلول ها را مخلوط می کنیم و به مدت 5 دقیقه در بن ماری قرار می هیم. در 1 دقیقه اوا هیچ تغییر رنگی در لوله های آزمایش مشاهده نمی شود بعد از اتمام وقت در بین قند ها گلوکز و فروکتوز تغییر رنگ داده و رسوب میکنند و رنگ قرمز آجری به خود می گیرد و عیچ یک از دی ساکارید ها به آزمایش جواب مثبت نمی دهند.
محلول بندیکت یون مس دو ظرفیتیبه صورت کمپلکس سیترات می باشد.در این محلول قلیاییcu2+ در محیط باقی می ماند cu(oh)2رسوب نمیکند.املاح مس دو ظرفیتی (محلول آبی رنگ)در حضور یک قند احیا کننده ,احیا شده و تبدیل به مس یک ظرفیتی (رسوب آجری رنگ )می شوند.
به یاد داشته باشیم که برای رسیدن به به بهترین ایده ال ویادگیری در نگهداری قناری خرید یک جفت قناریکافی است نه بیشتر اگر دیدید که توانایی رسیدگی و نسل کشی از ان را دارید میتوانید اقدام به خرید و نگهداری بیشتر نمایید و از این راه کسب درامد کنید.بر خلاف حرفهای خیلی ها نگهداری قناری سخت نیست فقط کمی علاقه میخواد و حوصله مطمئن باشید پس از نگهداری یک دوره برای خودتان استاد تمام تکثیر و نگهداری از قناری خواهید شد پس اگر علاقه دارید حتما این کار را انجام دهید و بد به دلتان راه ندهید .باگر مبتدی هستید خرید یک جفت قناری رسمی را به شما توصیه میکنیم که قیمت چندانی ندارند و نسبت به دیگر گونه های قناری مقاوم تر هستند.موفق باشید. قفس:شما می تونید قفس های معمولی با اندازه ی ۵۵ یا۵۰ سانتیمتر که در بازار هست ...
قناری را همه می شناسیم.پرنده ای که شهرت آن به آواز دلنشین وموزون آن است.البته زیبایی رنگهای این پرنده را نیز نباید فراموش کرد.رنگهای سبز(سوخته و چمنی)،دارچینی،سرخ،زرد، طلائی، سفید، طوسی و آهویی ازجمله این رنگ های این پرنده اند.اما قناری هایی با مخلوطی از این رنگها نیز هستند که به آنها ابلق گفته می شوند.اغلب قناری های ابلق با اختلات نژاد ها به وجود آمده اند.من از همین آغاز بحث از شما خواهشمندم که در نگهداری و تکثیر این پرنده نژاد آن را مورد توجه قرار دهید و به ساده ترین صورت می شود گفت که پرنده هایی را تهیه کنید که رنگ و فرم بدنی یکسانی داشته باشد(طوری که خواهر و برادر یا برادر و مادرو بالعکس نیز نباشند).متاسفانه به این موضوع در ایران توجهی نشده و حالا دغدغه ما و بسیاری از عشقباز ها اصلاح نژاد و باز گردانی درست این پرنده است. در اغلب کشور ها پرورش این پرنده رواج دارد و به آن بهای زیادی می دهند.اما در تاریخچه...
جیبر ۱- سر ریزوکوچکتر از جیبوس ۲- تنه ای کوتا هتر از جیبوس ۳- دمی کوتاهتر نسبت به جیبوس ۴- گردنی بلند تر از جیبوس ولی بصورت افقی ۵- پر کوتاه وچسبی دارد این قناری قبل ازجیبوس در سالهای گذشته از کشور ایتالیا وارد ایران شد وبه علت اینکه در ایران تولید کنندگان طرفدار قناری های بلند هستند دیری نگذشت که از دور قناری بازی خارج شد و جای خود را به جیبوس داد .
طوطی های خاکستری مانند سایر طوطی سانان از هوش بالا برخوردارند اما چیزی که مشخص است این است که بالا ترین قدرت تقلید صدا را دارند مانند انسانها خصوصیات رفتاری و عادتهای متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند مثلا اگر دو طوطی خاکستری را با هم مقایسه کنیم
ممکن است:
اولی اهل سرو صدا کردن و دیگری زیاد سرو صدا نکند
اولی اهل پرواز کردن و دومی بیشتر علاقه به خزیدن داشته باشد یعنی از شاخه ها و دیواره قفس بالا و پایین بره..
بردن طوطی زیردوش حمام کاری نادرست است زیراممکن است آب وارد ریه های طوطی شود و در دراز مدت باعث بروز بیماری های تنفسی در طوطی شود .بهترین کار این است که شما به اهستگی با اسپری ابپاش روی طوطی خود اب بپاشید و قبل از اسپری کردن مطمئن شوید بادی در جریان نیست و هوا سرد نیست انها مثل سگ و گربه نیستند و طاقت تغییرات ناگهانی دما را ندارند بهترین ساعت برای انجام این کار ۸ تا ۹ صبح یا ۴ تا ۶ بعد از ظهر می باشد.
همانطور که شما شاید قبلا دیده باشید که طوطی ها میتوانند روی دست یا انگشت بنشینید . طوطی ها حیوانات با هوشی هستند و اگر شما یکی از آنها را دارید،ممکن است بخواهید که به آنها آموزش بدهید تا یک دوست خوب برای شما باشند. مجموعه کلبه حیوانات تلاش دارد تا قسمتی از تجربه خود را در زمینه آموزش ،حفظ و نگهداری حیوانات در اختیار شما دوستان محترم قرار دهد تا بتوانید برای خود یک دوست خوب و مهربان از یک طوطی بسازید.
۱–فراهم کردن محیط
توجه داشته باشید محیطی فراهم کنید مناسب و آرام که بتوان برای طوطی جایی امن پدید آید که طوطی در آن مکان احساس آرامش کند.طوطی ها را هرگز در یک اتاق تاریک قرار ندهید که بسیار ساکت باشد . سعی کنید که طوطی را در محیطی که خود شما بیشتر در آن مکان در خانه هستید قرار داده تا طوطی شما بتواند به راحتی با شما ارتباط برقرار نماید ،در این صورت احساس آرامش و صمیمیت بیشتری برقرار خواهد شد .
۲–زمان شروع تعلیم
برای شروع آموزش سعی کنید بهتر است از ده الی پانزده روز بعد از تهیه طوطی آموزش را شروع کنید به دلیل اینکه طوطی بتواند با محیط جدید و فضای پیرامون خود سازگار شود و احساس امنیت کند. همچنین کاری کنید که طوطی حضور شما را به عنوان همدم خود حس کند. آنها باید با شما احساس نزدیکی کنند مخصوصا وقتی که دور و اطرافشان هستید. زیرا شما غذا و آب آن را تعویض می کنید و شمایید که قفس آن را تمیز می کنید.شما باید هر روز کنار قفس آنها بنشینید هر اندازه که می توانید و فقط با پرنده حرف بزنید تا بتواند صدای شما را به صورت کامل بشنود و با نحوه تلفظ کلمات و نوع صدای شما شناخت کامل برقرار کند و بشناسد.
۳–جلب کردن اعتماد
سعی کنید تا اعتماد کامل پرنده خود را جلب نکرده ایددرب قفس را باز نکرده و داخل قفس دست نبرید و بعد از اعتماد کامل برای روز اول آموزش ،در قفس را به آرامی باز کنید و دست خود را به آرامی وارد قفس کنید و در پایین قفس(کف قفس) بگذارید و اجازه دهید که برای چند دقیقه همانجا باشد ، در این حین با پرنده صحبت کنید . به طور مثال یک کتابرا در همان حالت با صدای بلند بخوانید و برسر یک موضوع پچ پچ کنید. دست خود را تکان ندهید و همانجا نگه دارید و به صحبت کردن با صدای آرامش بخش ادامه دهید . خیلی از طوطی ها در این حالت ممکن است داخل محیط قفس پرواز کنند و با این کار به شما و حضور دست شما اعتراض کنند ، با این حال شما باز دست خود را داخل قفس نگه دارید تا بتواند تشخیص دهد که وقتی دست شما داخل قفس است هیچ اتفاقی نمی افتد (سعی کنید که این کار را روزانه در یک ساعت معین انجام دهید).
۴–تکرار
مرحله قبل(شماره ۳) را هر روز تکرار کنید اما سعی کنید که بیشتر دست خود را داخل قفس نگهدارید و در جاهای مختلف قفس امتحان کنید و بیشتر از روز قبل به آرامی تکان دهید تا به قرارگاه (جای ایستادن) طوطی نزدیک شوید. طوطی باید این مرحله از آموزش را بفهمد که هنگامی که دست شما داخل قفس می شود هیچ چیز نگران کننده اینیست و بعد از مدتی خودش این حرکت شما را به قرار روزانه تبدیل می کند .
۵–حرکت دست به سمت طوطی
دست خود را به آرامی به سمت طوطی برده و نگه دارید چون پرنده این را فهمیده است که دیگر وقتی دست شما داخل قفس است احساس ترس نکند تا بخواهد شروع به پرواز کردن یا اعتراض به شما بکند.حتی وقتی شما بخواهید و تلاش کنید تا آن را لمس کنید. این روند شاید به کندی صورت گیرد اما شما نیاز دارید با تکرار این کاربه صورت روزانه تازمانی که طوطی به شما اجازه این کار را بدهد .وقتی شما موفق شدید تا دست خود را به صورت کامل نزدیک پرندهکنید و آن فرار نکرد ،دیگر نزدیک شدن کافی استو شروع به لمس کردن آن کنید . اول دست خود را به اندازه ی کافینزدیک پای آن قرار داده بعد پای آن را لمس کنید.
۶–جوابدهی
این اعمال شما با پرواز کردن دور دست شما و نشستن روی آن پاسخ داده می شود و یا ممکن است از انگشت شما به عنوان پله استفاده کند.(توجه داشته باشید که طوطی برای نشستن روی دست شما یا حتی برای بالا آمدن روی چوب نشیمنگاه و یا حتی دست شما از منقار خود استفاده میکند پس اجازه این کار را به طوطی داده و از کشیدن دست خود به صورن ناگهانی خوداری کنید) اغلب این کار به عنوان اولین گزینه پرنده برای انتخاب نمی باشد ، اما مداوم است و می نشیند به روی دست شما . وقتی این حرکات را انجام داد به مرحله بعد بروید ،یعنی وقتی دیگر به صورت کامل و راحت روی دست شما نشست.وقتی روی دست شما نشسته بود به آرامی و نرمی با آن صحبت کنید به عنوان مثال “بیا” یا ” بیا اینجا ” و مشابه آن و فقط توجه داشته باشید که وحشت زده نشوند اگر شما این مراحل را چند بار تکرار کنید وقتی روی انگشت شما بود ،از این پس هر موقع شما از کلمه های فوق استفاده کنید به روی دستتان خواهد آمد
۷–بازی با حرکت دست
انگشت خود را به آرامی هنگامی که روی دست شما نشسته است ،داخل قفس حرکت دهید در این حالت پرنده ،به شما بطور کامل اعتماد پیدا می کند و باید هنگام حرکت روی دست شما کاملا راحت باشد و احساس ناراحتی نکند. این کار را هم به دفعات انجام داده و وقت صرف کنید تا پرنده به شما عادت کند. وقتی مراحل فوق انجام شد ،اکنون طوطی شما به صدای شما عادت کرده و با شما انس گرفته است.
توجه :در این زمان با کمک گرفتن ازدامپزشک و پت شاپ سعی بر چیدن پرهای پرواز طوطی کنید تا بفهمد که نمی تواند پرواز کند زیرا پرندگان هرچند با شما رفیق باشند اما باز غریزه شان به آنها غلبه می کند و امکان پرواز کردن و فرار را دارد.( اگرچه در بعضی موارد پرنده باز خواهد گشت ،اما برای احتیاط لازم است)
۸–بیرون آوردن پرنده از قفس
اکنون نوبت به آن رسیده تا بتوانید پرنده را از قفس بیرون آورید.دست را داخل قفس برده و با استفاده از کلمه “بیا” یا “بپر” اجازه دهید روی دست شما آمده و دست را به آرامی از قفس بیرون بیاورید. قابل به ذکر است انجام مراحل فوق زمان زیادی می برد و نیاز به حوصله،صبر و علاقه شما به این کار دارد.این کار را داخل خانه انجام دهید و درها و پنجره ها را ببندید تا از فرار احتمالی پرنده جلوگیری شود .
۹–تمرین دوباره
تمام مراحل قبل را تکرار کنید تا زمانی که پرنده کاملا احساس راحتی کند و استرس نداشته باشد و دقت داشته باشید تا بیرون از قفس برای آنها مشکلی به وجود نیاید
۱۰–صحبت کردن با پرنده
شروع به صحبت کردن با طوطی خود کنید، هنگامی که روی دست یا شانه ی شما می باشد. لطفا از صدای آرام استفاده کنید و از تکان دادن یکدفه دست و یا تولید صدای بلند و نا به هنجار جدا خود داری کنید . زیرا اگر این اتفاقات در اوایل کار تعلیم بیفتد دیگر پرنده به دست شما و اطراف خود اطمینان نمی کند و زحمات چند روزه و یا ماهیانه شما به هدر خواهد رفت.
۱۱–راحت گذاشتن پرنده
اجازه دهید تا پرنده در جای مختلفی از بدن شما بنشیند که شامل سر ،زانو،شانه،بازو،ساعد و غیره. شما می توانید آن را طوری تربیت کنید تا برای هر زمانی ،هر مکانی که شما بگوئید بنشیند و فقط برای غذا خوردن داخل قفس برود . این کمک میکند تا هنگامی که در قفس باز باشد به راحتی داخل و خارج شود.
این جزئی از تجربه مجموعه کلبه حیوانات بود تا شما عزیزان را اندکی راهنمایی کنیم که بتوانید با حیوانات خود به راحتی ارتباط برقرار کنید . فقط این کار نیاز به زمان و حوصله دارد و سعی کنید برای امتحان این تجربه مراحل آموزش را با صبر و دقت فراوان انجام داده و قبل از تهیه طوطی حتما از نژاد و خصوصیات رفتاری آنها اطلاعات لازم را کسب کرده همچنین دقت داشته باشید سن طوطی مورد آموزش شما کم باشد چون آموزش یه یک طوطی جوان خیلی آسان تر از یک طوطی بالغ است .
برای حمام کردن کاسکو بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید. من شخصاً کاسکو خودم را با این روش حمام می کنم و تاکنون مورد خاصی مشاهده نکردم :
اگر کاسکو را تازه به منزل آورده اید حداقل تا یک هفته از حمام نمودن آن خودداری نمایید. چون کاسکو شما در روزهای اولیه در استرس به سر می برد و جابهجا نمودن قفس و بردن کاسکو به حمام، جایی که صدای قار زدن حالت اکو پیدا می کند برایش چندان خوشایند نیست...
با سلام به تمام دوستان عزیز لطف کردید که به وبلاگ خودتون سرمیزنید این وبلاگ صرفا جهت دروس رشته دکترای دامپزشکی است و اطلاع رسانی بیشتر در مورد این رشته جذاب است
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دامپـــــــــــــــــزشکان بــــــرتــــــر و آدرس dvm.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.